Wat is spotrepair?

Spotrepair  is een goedkopere , vrij nieuwe methode  om kleine beschadigingen professioneel, snel  te repareren. Daarnaast is de methode milieuvriendelijk en voordelig. In bijna alle gevallen zijn de besparingen aanzienlijk , dit komt mede doordat de beschadigde delen niet meer gedemonteerd hoeven te worden. Dit bespaart tijd dus bent U voordeliger uit.

spotrepair-voor-naWat kan wel met spotrepair?

Bij spotrepair onderscheiden we drie zones op een auto:

  • Dak, motorkap en kofferdeksel
  • Het ‘aanzicht’ van de zijkanten
  • Overige delen langs de onderzijde van de auto , inclusief bumpers

Spotrepairs in de laatste zone zijn nooit een probleem, en ook in de 2e-zone kan in principe overal een spotrepair worden verricht, mits op één plaats per deel. Voor metallic kleuren als zilver, brons en lichtblauw blijft het werk in de 2e-zone echter meestal beperkt tot ‘randjes en kantjes’ en bumperhoeken. Als maximale grootte van de totale reparatie, (dus niet van de beschadiging zelf), wordt over het algemeen het formaat van een A4 vel papier gehanteerd.

Wat kan niet met spotrepair?

In het zicht liggende delen als motorkap en dak kunnen wij niet volgens de spotrepair-methode behandelen.
Op deze plaatsen zal de reparatie zichtbaar blijven omdat er haast niet zonder licht kleurverschil gespoten kan worden.
In deze gevallen is het beter om toch de hele motorkap te spuiten, zodat er geen kleurverschil is te zien. Natuurlijk kunt U bij ons ook hele delen laten spuiten.

Onze werkwijze

Wij gaan eerst de reparatie plaatselijk voorbereiden door plaatselijk te schuren, indien nodig plamuren en grondverf aanbrengen.
Wij meten de kleur van uw auto met een Spectrometer, aan de hand daarvan mengen wij altijd de juiste kleur.
Elke auto heeft een specifieke kleurcode. In deze kleurcode staat beschreven hoeveel men van elke mengkleur moet toevoegen om tot deze kleur te komen. Dan spuiten wij de beschadiging bij met milieuvriendelijke water gedragen lak.

Tot slot poetsen wij de spotrepair voor het perfecte resultaat.